زمین از مهمترین دارایی بشر است که همواره تملک، خرید، فروش و تصرف آن محل طرح مباحث بسیار بوده و اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص آن مناقشات بسیار را مطرح میکنند، به همین دلیل فقها و حقوقدانان تلاش کردهاند حقوق اراضی مختلف را تعریف و انواع آن را معین نمایند.
موسسه حقوقی دادگستر با دارا بودن کارشناسان و وکلای متخصص و با تجربه خود در زمینه اراضی و املاک با تمام توان و تجربه خود در این راه همراه شماست و شما عزیزان را تا رسیدن به نتیجه مطلوب یاری می نماید.
به جرات می توان اذعان نمود؛ موسسه حقوقی دادگستر تخصصی ترین مجموعه حقوقی در زمینه اراضی و املاک در سراسر کشور می باشد.
مشاوره فوری : ۹۱۰۰۵۵۰۰ – ۰۲۱

خدمات اراضی و املاک
اراضی ملی – موات – منابع طبیعی
اراضی ملی شامل عرصه و اعیانی کلیه جنگل ها و مراتع و بیشه های طبیعی و اراضی جنگلی کشور، جزء اموال عمومی محسوب و متعلق به دولت است.
یکی از دعاوی مهم و پر کاربرد در بخش اراضی و املاک پرونده های اراضی ملی است که در ادامه به توضیح مختصر ان می پردازیم.
اراضی ملی و موات چیست؟
زمین هایی که هنوز هم بدون هیچ گونه دخالتی از سوی انسان ها، شکل طبیعی و ابتدایی خود را حفظ کرده اند، در زمره زمین های ملی به حساب می آیند. اما به محض این که روی زمینی فعالیتهای کشاورزی و غیره صورت گرفته باشد، در اصطلاح به آن زمین؛ زمین احیا شده می گویند.
اراضی ملی که در بیرون از منطقه شهری واقع شده باشند، به اداره منابع طبیعی تعلق دارد و آن هایی که در فضای داخل شهری واقع شده اند وابسته به سازمان مسکن و شهرسازی می باشند.
رسیدگی و اعتراض به آراء کمیسیونهای مربوطه و طرح دعوی قضایی اشخاص غیر دولتی از تخصص های موسسه حقوقی دادگستر می باشد.
تغییر کاربری یعنی مالک یک ملک به دلیل ایجاد منافع بهتر نسبت به استفاده از ملک خارج از نوعیت مجاز آن اقدام کند؛ برای مثال زمین زراعی را تبدیل به مسکونی کند؛ بنابراین قانونگذار برای حفاظت از باغها و زمینهای زراعتی و جلوگیری از تبدیل آنها به اماکن مسکونی یا غیر آن، قوانین را وضع نموده و با جرم انگاری این عمل، سعی کرده است تا از کاربری اراضی جلوگیری کند.
دعاوی ملکی یا دعاوی راجع به املاک ، از اموری است که در آن موضوع خواسته ، ملک بوده و یا منشأ اختلافات طرفین ناشی از یک ملک یا مال غیر منقول است اعم از زمین، آپارتمان، مغازه، عمارت، خانه دربستی، باغ و امثال اینها.دعاوی ملکی خصوصیات و ویژگی هایی دارند . تقسیم بندی دعاوی میتواند به روش ها و بر اساس پارامترهای مختلفی انجام گیرد. اما مهم ترین دسته بندی دعاوی ملکی به شرح زیر میباشد:
۱-دعاوی ملکی حقوقی
۲-دعاوی ملکی کیفری
۳-دعای ملکی ثبتی
اوقاف
قطعا در مورد املاک اوقافی یا ملک وقفی شنیدهاید. بخصوص زمانی که مشکل در خصوص ملک اوقافی داشته باشید که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.
وقف چیست؟
وقف سنتی کهن و به معنی بخشش پول یا ملک به شخص یا موسسه غیر انتفاعی است که منافع مترتبه این بخشش را به مصرف معینی برسانند.جمع این واژه «اوقاف» است و به مال و زمین وقف شده، «موقوفه» و به شخصی که وقف کند «واقف» گفته میشود.و از جمله عقود معینی است که در حقوق ایران و فقه امامیه و اهل سنت از اعتبار خاصی برخوردار است.
از جملع دعاوی مطروحه در این باب ، اثبات وقف ، رد آن ، مراتب تولیت ، موقوف علیهم و رقبه موقوفه و.. می باشد.
اراضی خالصه یا اراضی خاصه در ایران به زمین ها و مراتع و املاک دولتی و حکومتی گفته می شد.
منظور از اراضی خالصه اعم است از اراضی قراء خالصه دولتی یا زمینهای بایری که در اثر عملیات عمرانی و سدبندی و غیره از طرف دولت دایر و برای زراعت آماده شده یا اراضی یا قرایی که از طرف دولت دراختیار وزارت کشاورزی گذارده میشود با رعایت قانون فروش خالصجات.
مصادره در لغت به دو معناست؛ مال کسی را به زور ضبط و جریمه کردن. همچنین در فرهنگ لغات دهخدا آمده است: «ضبط کردن اموال و دارایی کسی به سبب ارتکاب جرم، دزدی و سلوک در طریق نادرست که سبب به دست آمدن آن دارایی شده است.»مصادره در قانون و بر اساس ماده ی ۲۱۴قانون مجازات اسلامی که تاکید دارد “مجرم باید اموالی را به دلیل ارتکام جرم به دست آورده است، در صورتی که وجود داشته باشد عین همان و در صورتی که وجود نداشته باشد مانند آن و در شرایط عدم امکان رد مانند قیمت آن را به صاحبش تحویل داده و از عهده ی خسارتی که بر گردن وی است رها شود.مصادره اموال امکان دارد که همه و یا بخشی از اموال موجود در موقع ارتکاب جرم را در بربگیرد که به دو صورت قابل انجام است: مصادره عام و مصادره خاص