
موضوع ارث و میراث از جمله مباحث مهم حقوقی است که تقریبا همه افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند. از آنجایی که این مبحث از نظر قانونی پیچیدگی هایی دارد، بسیاری از افراد ترجیح می دهند که در مواجهه با آن به یک وکیل متخصص در ارث مراجعه کنند. با این که مسائل مربوط به ارثیه در قانون مشخص است و هر فرد از طریق مراجع قانونی می تواند نسبت به احقاق حقوق خود اقدام کند، ولی عبور از پیچ و خم های اداری و قانونی برای هر کسی ساده نیست.
ارث از نظر حقوقی به معنای انتقال اموال و دارایی های فرد متوفی به ورثه است. ارث دارای دو وجه مادی و معنوی است . از نظر معنوی ارث می تواند به حقوق غیرمالی مانند حق انتقال و … اشاره نمود و شامل: پرونده های صدور گواهی انحصار وراثت – تحریر ترکه – تقسیم ترکه می باشد.
خدمات امور وکالت ارث
گواهی انحصار وراثت، گواهی است که توسط شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی صادر می شود و در آن ورثه میزان سهم الارث آن مشخص می شود.
پس از فوت متوفی ابتدا می بایست قبل از تقسیم اموال وی، تمامی دیون وی پرداخت شده که به این کار تصویه ترکه گفته می شود. بدین منظور هر یک از وراث یا وصی متوفی میتواند از دادگاه تقاضای تصفیه ترکه نماید. در این شرایط، دادگاه با تعیین مدیر تصفیه عملیات پرداخت بدهیهای متوفی را تحت نظارت خود انجام میدهد
پس از تصفیه ترکه، باید کلیه اموال باقی مانده از متوفی مشخص گردیده و تکلیف هر کدام از آنها به خصوص اموالی که احتمال ضایع شدن، تلف شدن و خراب شدن آنها وجود دارد، مشخص گردد. این کار یعنی مشخص کردن ما ترک متوفی، یا تحریر ترکه نامیده میشود. تحریر ترکه در شورای حل اختلاف انجام میشود.
مهر موم ترکه
پس از انجام تحریر ترکه، چنانچه تعداد وراث بیش از یک نفر باشد و به عبارت دیگر اموال متوفی مشاع محسوب میشود، هر یک از وراث میتوانند از دادگاه درخواست نمایند که تا پایان فرایند تقسیم ترکه، اموال باقی مانده از متوفی در امنیت کامل قرار گیرند که این کار از طریق مهر و موم ترکه انجام میشود. در این شرایط، ممکن است برخی از اموال متوفی تا پایان فرایند دادرسی توقیف یا پلمپ گردد.
بدین منظور هر یک از وراث یا وصی متوفی میتواند از دادگاه تقاضای تصفیه ترکه نماید. در این شرایط، دادگاه با تعیین مدیر تصفیه عملیات پرداخت بدهیهای متوفی را تحت نظارت خود انجام میدهد
پس از پرداخت کلیه دیون متوفی، اموال متوفی بین ورثه براساس گواهی حصر وراثت تقسیم میگردد. در این مرحله است که معمولا اختلافات و مراجعه به دادگاهها جهت رفع اختلاف و صدور حکم عادلانه صورت میگیرد. لازم به ذکر است که دادخواست تقسیم ترکه از طرف هر کدام از ورثه و صرفا در صورت عدم توافق و تراضی آنها صورت میگیرد و چنانچه شخص یا اشخاصی از وراث صغیر یا محجور باشد، باید دادخواست انحصار وراثت یا تقسیم ترکه توسط قیم مطرح گردد و یا چنانچه فرد صغیرباشد، خوانده دعوی باید قیم وی باشد.